Компанія Import Foods Company виступила ініціатором організації масштабної дегустації сучасних молдавських вин.

Компанія Import Foods Company виступила ініціатором організації масштабної дегустації сучасних молдавських вин.

Дегустація молдавських вин з різних регіонів від декількох десятків виноробень, відбулася за ініціативи компанії Import Foods Company, разом з National Office for Vine and Wine (ONVV), за підтримки Посольства Республіки Молдова в Україні. Захід проходив 10 серпня 2020 року на літній терасі столичного ресторану «Кувшин».

Галузь виноробства Молдови останніми роками досягла значного розвитку, про що свідчать: створення виноградно-виноробного реєстру, запровадження системи PGI і PDO на базі європейської моделі та, звісно, оцінка професіоналів міжнародних конкурсів.

Юрій Наумчук, директор компанії Import Foods Company, разом з експертами винної спільноти, обговорював подальшу перспективу розвитку сектору та конкурентоспроможність вин Молдови на ринку України.

Дегустацію провів президент Асоціації сомельє Молдови Mihai Druta.

До заходу долучилися фахівці, серед яких були: заступник директора «Національного офісу винограду і вина Молдови» — Ірина Бистрицька; президент та віце-президент Асоціації сомельє України — Іван Бачурін та Іван Перчеклій; project manager найбільшого українського e-commerce Rozetka — Олеся Полторацька.

Відібрані для дегустації вина зацікавили присутніх експертів своєю яскравістю, неповторністю та справжньою смаковою феєрією. Широкий спектр якісних вин був представлений: великими і малими виробниками; моносортовими винами і блендами; місцевими сортами винограду та європейськими. Також гості змогли оцінити належним чином вина, створені з використанням біодинаміки.

Більш детально про історію виноробства Молдови та оглядом вин, можна ознайомитися у вересневому номері журналу DRINKS. Матеріал також доступний за посиланням: https://drinks.ua/news/marsh-moldavskogo/